Platform Ede Centrum

Jorine de Soet

 • Voorzitter Algemeen Bestuur PEC
 • Voorzitter Dagelijks Bestuur PEC

Jorine de Soet is van huis uit distributieplanoloog en inmiddels zo’n 30 jaar actief in de markt van retail-, retailvastgoed en binnenstadsmanagement. Zij (her)ontwikkelt winkelcentra en is op zo’n tien plekken actief geweest als centrummanager of voorzitter van centrummanagementorganisaties. Zij heeft verschillende eigenarenverenigingen in binnensteden opgericht, ruime ervaring met Ondernemersfondsen, schrijft artikelen en boeken en is gastdocent bij verschillende opleidingen.

Zij is getrouwd, heeft een dochter en heeft zo’n 15 jaar in winkels gewerkt en 10 jaar in de horeca.

Ze heeft gekozen voor een bestuursfunctie in Ede, omdat Ede zeer actief is en een voorloper in ons land als het gaat om Samen Werken en de aanpak van de binnenstad.

E info@kordaatinruimte.nl 

Thijs Clercx

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Bestuurslid Dagelijks Bestuur PEC
 • Voorzitter (waarnemend) SBE
 • Horeca ondernemer

Al 20 jaar een bekend gezicht in de horeca en sinds 2015 mede-eigenaar van Biercafé Substitute op het Museumplein. Werkt niet alleen in het centrum maar woont er ook met zijn vrouw en 2 kinderen en is dus dagelijks in de winkelstraat te vinden als ondernemer, bewoner en gebruiker. In het bestuur vertegenwoordiger van de Horeca maar zet me natuurlijk in voor alle ondernemers.

E thijs.substitute@gmail.com

Sara Kakebeen

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Bestuurslid Stichting Beheer Fonds PEC
 • Penningmeester & bestuurslid SBE

Sara Kakebeen is getrouwd en moeder van drie dochters en 1 kleinzoon en 1 kleindochter. Ze is eigenaar van Sari Marijs, baby- en kinderwinkel. Haar werk is haar passie en ze vindt het geweldig om kinderen helemaal blij de paskamer uit te zien komen. Haar motto is: Je mag zijn wie je bent. De bijdrage van Sara aan de PEC is samen werken aan een nog mooier centrum.

E wisakids@upcmail.nl 

Mark Slothouber

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Voorzitter SBVE

E info@slotprins.nl

Thea Delen

 • Bestuurslid Stichting Beheer Fonds PEC
 • Bestuurslid SBVE

Opgegroeid in Ede en woonachtig in Lunteren, bestuurslid SBVE. Al enkele jaren betrokken namens het vastgoed Ede Centrum bij initiatieven om het centrum van Ede aantrekkelijker te maken. Het is goed dat de samenwerking tussen ondernemers, gemeente en vastgoed nu een vaste vorm heeft gekregen; samen zijn we sterker en we hebben elkaar nodig om het centrum ook in de toekomst een fijne plek te laten zijn om te wonen, winkelen en verblijven!

E info@evandoorn.nl 

Victor Brinkhorst

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Bestuurslid Dagelijks Bestuur PEC
 • Bestuurslid SBVE

E victorbrinkhorst@me.com 

Jan Pieter van der Schans

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Wethouder Gemeente Ede

Mijn naam is Jan Pieter van der Schans. Samen met mijn vrouw en twee jonge dochters woon ik in Ede. Nadat ik een paar jaar les heb gegeven op de Christelijke Hogeschool Ede ben ik sinds juni 2020 wethouder in onze gemeente. Ik houd me bezig met landbouw, natuur, landschap & biodiversiteit, welzijn & wijken, de WMO, Omgevingswet, grondzaken & vastgoed en het programma Levendig Centrum. In die laatste rol ben ik vanuit de gemeente bestuurlijk verantwoordelijk voor ons mooie centrum. En net als iedere andere Edenaar ben ik ook een bezoeker en consument die graag in het centrum komt.

De gemeente heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in het centrum. Dat zie je terug in de vele opgeknapte straten en pleinen. Er is veel meer groen, er is meer te doen en het ziet er mooi uit. Voor mij persoonlijk springen de Markt en de Grotestraat er uit. De Markt is in de zomer rondom de spuiters een echte ontmoetingsplaats geworden. De Grotestraat is met de nieuwe bestrating, de vele bankjes en natuurlijk de bomen een veel prettiger straat geworden. Op dit moment verbouwen en vernieuwen veel eigenaren hun panden en gevels, waardoor het alleen maar mooier wordt. Die koers houden we graag vast. We werken verder aan een groen en gastvrij centrum.

Met het platform Ede Centrum hebben we een samenwerking opgetuigd die een mooie toekomst heeft: de bloei van het centrum van Ede is het gezamenlijk belang en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente. Als wethouder lever ik daar vanuit de gemeente graag een actieve bijdrage aan!

E jan.pieter.van.der.schans@ede.nl 
 

Renske Dijkwel

 • Bestuurslid Algemeen Bestuur PEC
 • Bestuurslid Dagelijks Bestuur PEC
 • Programmamanager “Levendig Centrum"

Ik ben Renske Dijkwel en werk in de functie van programmamanager bij de Gemeente Ede. Sinds 2017 zet ik me in voor Ede Centrum, eerst als projectleider van alle ruimtelijke opgaven in ons centrum, zoals de herinrichtingen en het beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan. En sinds 2021 mag ik het hele programma Levendig Centrum gericht op een Groen en Gastvrij centrum begeleiden. We willen graag dat Edenaren van hun centrum gaan en blijven houden. We zetten daartoe in op een compact centrum, een functiemix, minder leegstand, transformatie, goede bereikbaarheid, leuke activiteiten en evenementen, promotie, vergroening. Kortom, een fijne plek om te zijn.

Inmiddels woon ik een aantal jaren met man en kinderen in Odijk. In mijn middelbare schooltijd heb ik wel in Ede gewoond en op het Marnix College gezeten toen dat nog in ons centrum stond. Ik vind het inspirerend om voor deze mooie gemeente te werken. Mijn kernwaarden daarbij zijn “positief” en “verbonden”.  Ik werk graag strategisch, en ook doelgericht. Hoe krijgen we de juiste dingen voor elkaar? Transparantie staat voor mijn hoog in het vaandel. Ik ben iemand die graag structuren neerzet en de kar trekt. Maar altijd samen met anderen. “Alleen gaan je wellicht sneller, maar samen kom je verder”.

E renske.dijkwel@ede.nl 

Xander Haalboom

 • Binnenstadsmanager

Xander Haalboom werkt sinds september 2017 als ZZP’er voor de SBE en per 2023 voor het PEC. Daarvoor was Xander 16 jaar werkzaam bij VodafoneZiggo in diverse functies. In 2001 begon Xander als parttime adviseur in de Vodafone winkel in Ede. Daarna was hij shopmanager in Gouda, Nijmegen, Ede en Den Bosch. De laatste jaren was Xander werkzaam op het hoofdkantoor van VodafoneZiggo binnen Retail Marketing als Manager Category Management. Xander en zijn vrouw Simone wonen samen met hun vier kinderen in Ede.

E office@edecentrum.nl 

Daphne Köhnen

 • Straatmanager

Daphne is sinds mei 2021 Straatmanager van Ede centrum. Hiervoor is zij 10 jaar werkzaam geweest als merchandiser waarbij het bezoeken van winkels altijd de hoofdmoot was. Daphne heeft ook met veel plezier 9 jaar in een winkel gewerkt. De baan als Straatmanager past dan ook heel goed bij haar. Het organiseren van evenementen behoort ook bij haar functie als Straatmanager. Daphne heeft een dochter en woont vlakbij Ede centrum.

E info@edecentrum.nl