Ede Pride

24-26
mei

Na twee fantastische edities keert Ede Pride ook in 2024 gewoon weer terug! Zet het weekend van 24, 25 en 26 mei vast in de agenda, want dan zal Ede opnieuw in het teken staan van de diverse en kleurrijke lhbtiq+-gemeenschap.

Ook dit jaar heeft de organisatie genoeg leuks in petto. Het middelpunt van de activiteiten op zaterdag 25 mei zal wederom rondom het Oude Kerkplein in het centrum van Ede zijn. 

Zaterdag 25 mei

Net zoals bij de voorgaande edities zullen verschillende lhbtiq+-belangenorganisaties hun kraampjes opzetten op de infomarkt. Daarnaast staan er diverse boeiende thema’s op het programma in de seminartent, kan je genieten van verrassende muzikale optredens en zullen er verschillende kleinschalige activiteiten, zoals street art en workshops, te vinden zijn op en rondom het plein.

Uiteraard kan deze dag niet worden afgesloten zonder bruisende afterparty. Deze vindt plaats bij Astrant aan het Kuiperplein. 

Pride Walk

Meer informatie over het programma - ook op vrijdag 24 en zondag 26 mei - zal binnenkort bekend worden gemaakt. Wel kunnen we alvast melden dat de succesvolle Pride Walk zal terugkeren in het programma!

Houd onze socials (Instagram, Facebook, Threads en Twitter) en www.EdePride.nl, in de gaten voor de laatste updates. 

Toegankelijkheid

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen en genieten van onze Pride. Toegankelijkheid is daarom een van onze belangrijke pijlers. Denk hierbij aan duidelijke informatieverschaffing, het streven naar zoveel mogelijk rolstoeltoegankelijkheid, ontprikkelruimtes, en de inzet van tolken en livestreams.

Meer concrete toegankelijkheidsinformatie volgt binnenkort via onze website en socialmediakanalen.

Steun Ede Pride!

Wil jij meehelpen om Ede Pride nóg geslaagder te maken? We zoeken nog vrijwilligers om op de dag zelf de handen uit de mouwen te steken. Of heb je misschien nog een tof idee dat echt niet mag missen in ons programma?

Ideeën en suggesties zijn altijd welkom. Stuur in beide gevallen een mailtje naar info@edepride.nl. 

Daarnaast zijn donaties altijd welkom, bijvoorbeeld via ons Ede Doet-initiatief.

Beeldmateriaal is te vinden op www.EdePride.nl.