Ede Centrum Groen & Gastvrij

Ede Centrum Groen & Gastvrij

Ede centrum is groen, dankzij de unieke ligging in de FoodValley en direct aan de Veluwe. Gastvrij omdat ondernemers hun klanten bij het shoppen en uitgaan een geluksbeleving geven. Met ruim 300 ondernemingen, waarvan 75 horecabedrijven, zijn er volop mogelijkheden voor een onbezorgd dagje-uit. Naast het reguliere aanbod biedt Ede een mooie mix van lokale speciaalzaken. In foodstad Ede is er volop keuze aan eetgelegenheden. Cultuurliefhebbers halen hun hart op met Theater Cultura, de Edesche Concertzaal, kunsthandel Simonis en Buunk en de unieke kunstwandelroute. Bezoekers genieten van de vele grote en kleine culturele en culinaire evenementen.

Centrumpartners investeren veel in belevingskwaliteit. Beeldbepalende panden worden opgeknapt. De openbare ruimte wordt vergroend met een Veluwse uitstraling. Zo zijn de Markt, de Grotestraat en het Kuiperplein recent heringericht. En Ede investeert de komende jaren in een aantrekkelijk stadspark en uitgaanspleinen. 
Door deze inspanningen groeit de waardering voor Ede centrum bij bewoners en bezoekers, maar ook landelijk.  Ede centrum is finalist in de verkiezing Beste Binnenstad. 

Groene en Gastvrije initiatieven

Het groene en gastvrije gedachtegoed is een inspiratie om activiteiten te ontwikkelen voor een duurzame en toekomstbestendige binnenstad.  Dat betekent verdere vergroening en een goede balans tussen winkelen, wonen, werken, cultuur en samenleven. Enkele voorbeelden van de GROEN & GASTVRIJ initiatieven zijn:

  • “Deur dicht, winkel open” bordjes
  • Duurzame blind date lunches met burgers en politiek
  • Zelfde dag bezorging via fietskoeriers  
  • Bidbook Ede centrum Groen en Gastvrij 
  • Modeflitsen 

Een aanvullend idee? Laat het ons weten! Samen werken we aan een duurzame, groene en gastvrije binnenstad.
 
Mail: office@edecentrum.nl
Tel: 0318-672728