Unieke kans: Ontmoet gezond en duurzaam!

In Ede centrum opent medio juni een bijzondere ‘belevingslocatie’ met gezonde en duurzame producten. Het wordt een ontmoetingspunt waar consumenten en producenten elkaar ontmoeten, waar men onder het genot van een duurzaam drankje, kan praten over gezonde zaken of over koetjes en kalfjes. Hier gaan gezelligheid, duurzaamheid en gastvrijheid samen.  

Wie en Wat zoeken we?

Bedrijven, personen, instellingen, verenigingen die geloven in gezond en duurzaam voedsel en mee willen doen in onze tijdelijke belevingslocatie: het Goede Ontmoeten


Welke kansen biedt deelnemen aan Het Goede Ontmoeten?

  • Je profileert je op een unieke ontmoetingsplek van duurzame, gezonde en eerlijke voeding.
  • Je verkoopt jouw producten en/of diensten in een bijzonder sfeervol ingerichte ruimte.
  • Je ontmoet de groeiende groep bewust geïnteresseerde consumenten.
  • Je profiteert van een uniek concept dat zeker veel aandacht in de pers zal opleveren.
  • Je profiteert van de uitgekiende communicatiecampagne, 
  • Je krijgt als je wil, tips ter ondersteuning van jouw reclame uitingen.
  • OPTIE. Je ontvangt een korte video impressies van jouw presentatie met je commentaar/boodschap. Deze film is vrij te gebruiken op eigen website, Facebook etc.)  

Schets plattegrond

Ook meedoen of vragen? Laat het weten.
Mail naar info@mkdo.nl

Wat willen we bereiken?

  • Verbinden consument met eerlijk, gezond | lokaal voedsel en de producent daarvan.
  • Bewegen consumenten om anders te kopen, koken en eten.
  • Bevorderen toegankelijkheid, zichtbaarheid en haalbaarheid van duurzame, lokale producten.


Wat is er te doen in deze ‘belevingslocatie’? 

  • Verkoop, informatie, inspiratie, events, open dagen en meetings over lekkere, gezonde en duurzame lokale producten. 
  • Het goede ontmoeten is een groeiproces, dus ook:
    • Informatie | voorlichting over gezonde voeding: 
    • kookinspiratie/-demo’s, -workshops; 
    • presentaties 
    • proeverijen en smaaklessen;
    • diëtiste spreekuur;
    • voorlichting over gezond bewegen

Wat kost deelname aan Het Goede Ontmoeten?
Afhankelijk van jouw wensen van deelname, het aantal m2, assistentie van personeel etc, vragen we een kleine bijdrage in de kosten. 

Deelname mogelijkheden

Deelname mogelijkheden

  1. Als bedrijf of instelling. Je toont en verkoopt je product op een aantal m2. Je zorgt zelf voor personeel en financiële afhandeling met de consument.
  2. Op productniveau. Je toont enkele van je producten en laat de verkoop over aan het personeel van de organisatie. Natuurlijk krijgen die van jou de nodige instructies en informatie en stemmen we de presentatie samen af.
  3. Alle andere mogelijkheden/ combinaties zijn bespreekbaar.

Nog enkele feiten

  • Openingstijden: iedere zaterdag, doordeweeks bij workshops e.d. 
  • De periode loopt van medio juni tot september. Daarna volgt evaluatie.
  • Gebruik per kraam: 2x1 mrt. op een vloer van (kunst) gras. 
  • Inrichting van ‘jouw stand’ naar eigen smaak en huisstijl. Aanbeveling: in de sfeer van de rest van het basis interieur (zie moodboard). De organisatie kan hierbij adviseren. De inrichting is op basis van het ‘Shop-in-Shop’ idee.
  • Je kunt de ruimte gebruiken met eigen personeel of ons personeel. Deze laatste is door ons opgeleid, maar wordt op details door jou geïnstrueerd.
  • We werken met de principes van Dutch Quisine.

Optioneel 
Bij het verdere ontwikkelen van het concept denken we ook aan items als gezondheid, kunst, live muziek en toerisme. 

Het goede ontmoeten Ede

 

ONZE UITGANGSPUNTEN  

We werken met de principes van Dutch Quisine  

Dutch cuisine

CULTUUR
We tonen zoveel mogelijk Nederlandse/regionale producten die bij de eetcultuur passen zoals onder andere groente van de koude grond en fruit uit de eigen regio. 
We hanteren de regel: 80% Nederlandse/regionale producten en 20% buitenlandse producten of van buiten de regio.

GEZOND
We stimuleren gezond en gevarieerd eten, meer groente en fruit en minder vlees/vis. Een gezonde manier van eten geeft een goed gevoel. Goed voor lichaam en geest… én voor de planeet!
Hanteer minimaal de regel: 50% groenten en 50% vlees/vis en streef naar 80% groenten en 20% vlees/vis.

NATUUR
We stimuleren eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen biedt, in z’n geheel en zonder kunstmatige toevoegingen. Op deze manier wordt eten spannender, gevarieerder, gezonder, goedkoper en gooien we ook nog minder weg!
Hanteer de regels: Gebruik wat de natuur ons in de seizoenen biedt. Voorkom verspilling door zoveel mogelijk van het product te benutten.

KWALITEIT
Kook en eet bewust; geniet van minder, maar betere kwaliteit producten! Respect voor het ingrediënt, de herkomst en de mensen die er op deze wijze mee omgaan. Herken kwaliteit!
Kies voor een eerlijke kwaliteit producten en gebruik waar mogelijk: biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur, vers, uit het seizoen en regionaal.

WAARDE
Vlees en vis worden steeds schaarser en dus duurder en kwaliteit heeft een prijs. Wanneer we meer groente eten en kleinere porties vlees en vis is dit goedkoper, dat levert winst op. Winst voor jezelf, voor de boer en producent en voor de planeet. In prijs kun je beter kiezen voor een kleine portie kwaliteit dan een grote portie massaproductie.


Het Goede Ontmoeten is een initiatief van mkdo. Het is onderdeel van de campagne Ede centrum Groen & Gastvrij en
wordt ondersteund door Stichting Binnenstadsmanagement Ede, Gemeente Ede en Dutch Cuisine.